Reizen

Dit waren de populairste vakantieoorden voor Belgen in de afgelopen jaren

Populairste vakantiebestemmingen

Belgen houden van vakantie en trekken er graag op uit om te genieten van zon, zee en strand, natuur of cultuur. Maar welke bestemmingen zijn het meest populair bij onze zuiderburen? In dit artikel duiken we in de statistieken en laten we zien welke vakantieoorden de afgelopen jaren het meest in trek waren bij Belgische reizigers.

Dit waren de populairste vakantieoorden

Uit gegevens van reisbureaus en boekingswebsites blijkt dat de volgende vakantieoorden de afgelopen jaren het meest in trek waren bij Belgen:

  1. Spanje
  2. Frankrijk
  3. Italië
  4. Griekenland
  5. Portugal

Spanje staat al jaren bovenaan de lijst van populaire vakantiebestemmingen voor Belgen. Vooral de Costa del Sol en de Costa Blanca zijn populair vanwege hun mooie stranden, warme klimaat en gezellige sfeer. Ook de Spaanse eilanden zoals Mallorca en Ibiza zijn populair bij Belgische reizigers.

Frankrijk is ook een populaire bestemming onder Belgen, vooral vanwege de vele mogelijkheden die het land biedt. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie aan de Côte d’Azur of een actieve vakantie in de Alpen, Frankrijk heeft voor ieder wat wils.

Italië staat op de derde plaats en is vooral populair vanwege de mooie natuur, de cultuur en het heerlijke eten. Toscane is bijvoorbeeld een geliefde regio onder Belgische reizigers vanwege de prachtige landschappen, historische steden en de heerlijke wijnen.

Griekenland staat op de vierde plaats en trekt vooral reizigers die op zoek zijn naar zon, zee en strand. De eilanden zijn populair vanwege de mooie stranden en het heldere water, maar ook het vasteland heeft veel te bieden, zoals de historische stad Athene en de mooie natuur in de regio Epirus.

Portugal sluit de top vijf af en is vooral populair vanwege de mooie stranden, het heerlijke klimaat en de vriendelijke bevolking. De Algarve is bijvoorbeeld een geliefde regio onder Belgische reizigers vanwege de mooie stranden en het gezellige uitgaansleven.

Hierom zijn deze bestemmingen zo populair

Deze vakantieoorden zijn zo populair onder Belgische reizigers vanwege verschillende redenen. Ten eerste zijn deze bestemmingen relatief gemakkelijk te bereiken vanuit België. Er zijn veel directe vluchten en de reistijd is vaak niet al te lang.

Daarnaast hebben deze bestemmingen veel te bieden voor verschillende soorten vakantiegangers. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, een actieve vakantie in de bergen of een culturele stedentrip, in deze landen is er voor ieder wat wils.

Tot slot zijn deze vakantieoorden ook relatief betaalbaar. Vooral in landen zoals Spanje, Portugal en Griekenland zijn de kosten voor accommodatie en leven relatief laag in vergelijking met andere Europese bestemmingen.

Conclusie

Deze top vijf van populaire vakantieoorden onder Belgen laat zien dat we als reizigers op zoek zijn naar zon, zee, strand, natuur en cultuur. Deze bestemmingen bieden allemaal verschillende mogelijkheden voor een geslaagde vakantie, van ontspanning tot avontuur. Bovendien zijn deze bestemmingen relatief gemakkelijk te bereiken en betaalbaar, waardoor het voor veel Belgen een ideale vakantiebestemming is. Of je nu op zoek bent naar een rustige vakantie aan het strand of juist een actieve vakantie in de bergen, in deze landen is er voor ieder wat wils.

Gerelateerde artikelen

Tips voor een roadtrip door de adembenemende landschappen van Nieuw-Zeeland

Redactie

Dit is de ultieme backpackersgids voor het verkennen van Zuidoost-Azië

Redactie

Dit zijn de verborgen juweeltjes van Europa

Redactie